4- Chemo

4- Chemo

En dan is het 22 febrauri. De dag waarop de chemotherapie zal starten. We moeten eemaal per vier weken ons melden. De combinatie van de chemo zal met zes uur inlopen

We zitten nog midden in de Coronaperiode. Het is dus niet wenselijk dat ik tijdens het toedienen van de chemo blijf. Ik zie dat Jorrit dit heel lastig vind. Ik wil hem daarom ook niet alleen laten. Ik ga met en zuster in gesprek en leg uit hoe en wat. Zij regelt voor ons een kamer op de dagbehandeling Oncologie. Dit is een kamer apart en dan mag ik wel bij hem blijven.

Als we hier zijn aangekomen word het infuus geprikt. Er word nogmaals uitgelegd wat de bedoeling is en de eerste zakken worden aangehangen en lopen langzaam via het infuus bij Jorrit naar binnen. De komende 6 uur zitten we hier nog wel.

Na 6,5 uur is de chemo volledig ingelopen en mogen wij huiswaarts maken. Jorrit voelt zich best ok, op wat vermoeiheid na. Hij gaat goed slapen en word redelijk wakker. In de loop van de dag veranderd zijn gemoedstoestand. Hij word heel erg misselijk en beroerd. Begint met spugen en pijn in zijn gewrichten. Ik bel meermaals met het ziekenhuis. Het spugen blijft maar aanhouden. Na 2 dagen word er wat anders voorgeschreven tegen de misselijkheid en dat ga ik ’s ochtends vroeg in Haarlem ophalen in de hoop dat dit helpt. Het spugen word zo extreem dat Jorrit een klaplong krijgt van al het spugen op dag 4. De extra medicatie begint hierna aan te slaan en eindelijk raakt de misselijkheid over. Het is dag 5 na de chemo en Jorrit begin weer een beetje mens te worden.

Vier weken later later staat ons weer hetzelfde te wachten. Dit keer vanaf nu zal Jorrit het alleen moeten doen en kan ik alleen de eerste en laatste 30 minuten bij hem blijven. Door de ervaring van de eerste keer werd er nu scherper ingezet met anti misselijkheid. Gelukkig, deze medicatie slaat aan. Lichte misselijkheid maar goed te doen. Maar vanaf dag 3 is de extreme pijn in gewrichten zoals knieen weer terug. Jorrit weet niet waar die het zoeken moet van de pijn maar helaas is het ook dit ┬┤uitzitten” .

Er komen wat extra klachten bij. Gevoelloze vingers, getintel in de tenen. In overleg word er wel verdergaan met de chemo.

Kuur 3 en 4 waren identiek aan voorgaande keren. Op 26 april was dan eindelijk de laatste chemo. Zouden we dan nu eindelijk vooruit kunnen gaan kijken?

https://www.doneeractie.nl/help-jorrit-zijn-herrineringen-te-maken-zie-update/-71511

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *