1-En toen veranderde alles..

1-En toen veranderde alles..

Het was een druilerige zomer. Veel regen en geen extreme warme dagen. Het was wel de zomer dat er weer voor het eerst op het circuit van Zandvoort de Formule 1 werd gereden.

Het was ook de zomer dat Jorrit voor het eerst ziek werd. Het begon met een ontstoken oog. En niet zo’n ontstoken oog die iedereen wel eens heeft. Nee heel heftig en pijnlijk. Direct daaropvolgend een blindedarmonsteking, nierbekkenontsteking, dubbele liesbreuk en twee keer een longontsteking.

Jorrit was altijd gezond. Ik dacht dat het door het vele werken kwam, gewoon even wat rust inlassen en dan zou het wel weer goed komen. Onze huisarts vertrouwde het toch niet en liet de VU naar de longfoto kijken. Zij twijfelde. Zij zagen wel een vlekje op Jorrit zijn longen maar gezien zijn leeftijd vermoedde ze dat er niet zo veel aan de hand zou zijn. Gezien de twijfel stuurde de huisarts ons toch door naar het Spaarne ziekenhuis. Wij waren er nog van overtuigd dat er niet zo veel aan de hand was en dat het een routine controle zou zijn.

In het Spaarne was de desbetreffende arts van de afdeling longgeneeskunde meteen heel direct en eerlijk. Ook haar twijfel was groot en we moesten rekening houden met het slechte scenario. We konden hier achter komen door een punctie te doen. Omdat Jorrit zijn long zo slecht was moesten we er wel rekening mee houden dat hij tijdens de punctie een klaplong zou krijgen.

We wisten nu van de risico’s af en gingen ons opmaken voor de punctie op 13 december 2021….https://www.doneeractie.nl/help-jorrit-zijn-herrineringen-te-maken-zie-update/-71511

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *