8- Kerst op de eerste hulp…

8- Kerst op de eerste hulp…

Het herstel gaat goed. Jorrit is moe maar verder zien we iedere dag verbetering. We zien de toekomst heel rooskleurig in.

Op 23 december heeft Jorrit een afspraak bij de huisarts om de nietjes te laten verwijderen van de operatie. Hier blijkt dat er vocht uit de wond komt. Er is niet duidelijk of dit wondvocht of hersenvocht is dus er word overleg gepleegd met het VU. Jorrit kan gewoon naar huis, de hechtingen moeten blijven zitten en gaat het meer lekken dan moeten we aan de bel trekken.

De avond loopt gespannen en er blijft toch wel wat vocht uit de wond komen. De volgende dag, kerstavond, besluiten we om einde van de middag toch in overleg naar Eerste hulp te gaan. Er worden 2 hechtingen bij gezet en we gaan weer huiswaarts. Het kerstavond diner valt in het water dus het worden pizza’s uit de oven

Eerste Kerstdag 2022. Vorig jaar was het een beladen kerst omdat wij net het nieuws hadden gekregen dat Jorrit kanker had. Dit jaar zouden we het helemaal over doen. ’s ochtends fijn gebrunched. Was vermoeiend voor Jorrit dus daarna even flink geslapen maar voor de rest kwam hij er goed doorheen. De wond bleef maar lekken dus toch weer gebeld en wederom naar het ziekenhuis. Er worden weer hechtingen bijgezet en we keren weer huiswaarts.

Tweede kerstdag 2022. We worden wakker en gaan naar beneden. Beneden aankomen gaat Jorrit op de bank liggen en valt eigenlijk meteen weer in slaap. Als hij wakker word heeft hij enorme hoofdpijn en nekpijn. Maar denkt dat hij niet goed heeft gelegen op de bank. Vlak daarna valt hij weer in slaap.

Als hij weer wakker word heeft hij nog steeds enorme hoofdpijn en nekpijn. Pijnstilling die we steeds hebben genomen lijkt niet te werken en de pijn lijkt alleen maar toe te nemen. Er word weer gebeld met het VU. Voor de derde dag op rij moeten we ons weer melden op de Eerste Hulp

Jayce haar onesie aan, wegbrengen en door naar het ziekenhuis. In de auto word Jorrit misselijk en een emmer bied uitkomst. Hij spuugt enkele keren en heeft enorme pijn, iedere takje en/of drempel onder de auto voelt hij en is gevoelig. Eenmaal aangekomen bij het ziekenhuis gaat het steeds sneller achteruit. Ik moet Jorrit begeleiden naar binnen. Daar worden we direct doorgestuurd naar een kamer.

Er reist al heel snel het vermoeden van een hersenvliesontsteking. Alle toeters een bellen worden uit de kast getrokken om de pijn zo snel mogelijk onder controle te krijgen en te ondervinden wat er precies aan de hand is. Er word een ruggenmergpunctie gedaan. Hierin word al snel duidelijk dat de ontstekingswaarde heel hoog zijn. Hij zal worden overgebracht naar het neurocentrum en daar zullen ze hem onder observatie houden.

Hij blijft spugen. Hij blijft pijn houden. Hij is verward. Ik zie een Jorrit die ik niet eerder heb gezien en ik neem in gedachte al afscheid…

https://www.doneeractie.nl/help-jorrit-zijn-herrineringen-te-maken-zie-update/-71511

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *